Societat

Es descarta la mort natural en el cas de Chantal Sebiré

Chantal Sebiré no va morir del càncer que patia, ni va tenir cap infart ni cap vessament cerebral. L'autòpsia ha revelat que no hi ha cap causa natural que expliqui la mort d'aquesta dona francesa, que havia demanat als tribunals que li autoritzessin una eutanàsia activa perquè tenia un càncer facial que li deformava el rostres i li causava dolors insuportables.

Les conclusions parcials de l'autòpsia han estat exposades pel fiscal de Dijon, Jean-Pierre Alacchi. Ara caldrà esperar el resultats de laboratori les anàlisis toxicològiques per determinar quina substància va causar la mort de Sebiré. "Hi ha un cert nombre de substàncies que s'han trobat al cos i que s'estan analitzant", ha explicat el fiscal.

Tot i l'oposició de la família, la justícia francesa continua amb la investigació a fons del cas i pretén arribar a aclarir si algú va ajudar a morir Sebiré, ja que es tractaria d'un delicte. Per això, a més de les proves científiques, s'està interrogant familiars i amics de la dona. De tota manera, Sebiré no tenia problemes de mobilitat i podria haver executat ella mateixa un hipotètic suïcidi. El cas és si va utilitzar alguna substància corrent, a l'abast de qualsevol persona, o si algú li va proporcionar o receptar algun medicament d'ús restringit, fet que implicaria penalment aquest algú.

Mentre s'investiga el cas, el primer ministre, François Fillon, ha donat l'ordre de revisar la legislació sobre els drets dels pacients que va portar els tribunals a denegar a Sebiré l'eutanàsia activa que demanava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.