Societat

Chantal Sébire va morir per una dosi mortal de barbitúrics

França

La francesa Chantal Sébire, que va reobrir el debat de l'eutanàsia a França després de demanar a la justícia el dret a morir dignament, va morir el 19 de març després d'haver consumit una "dosi mortal" de barbitúrics, segons els resultats de les anàlisis anunciades aquest dijous per la Fiscalia.
La dona, malalta d'un tumor incurable que li causava molts dolors, va aparèixer morta al seu domicili prop de Dijon dos dies després que un tribunal li negués la seva petició de que se li practiqués l'eutanàsia activa.

L'autòpsia del cos no va aclarir els motius de la seva mort, per la qual cosa el fiscal de Dijon, Jean-Pierre Alacchi, va demanar que es procedís als anàlisis toxicològics de les substàncies trobades al cos.

Els resultats d'aquestes indagacions han revelat la presència a la sang de Sébire d'una quantitat de barbitúrics tres cops superior a allò que es considera una dosi mortal, ha indicat el fiscal.

Alacchi ha assenyalat que s'ha obert una investigació per determinar com ha accedit Sébire a aquest barbitúric que no es ven a les farmàcies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.