Societat

Ja són més de 28.000 les víctimes mortals recuperades de sota la runa a la Xina

El nombre de morts pel terratrèmol ocorregut aquest dilluns a la Xina augmenta amb el pas de les hores i les xifres oficials parlen de més de 28.881 morts i de 198.347 ferits, informa l'oficina d'informació del Consell d'Estat xinès. Tot i aquestes xifres, els intensos esforços en les tasques de rescat també estan donant els seus fruits i s'ha aconseguit rescatar amb vida 33 persones sepultades cent hores després del terratrèmol.

El president, Hu Jintao, i el primer ministre, Wen Jiabao, han visitat les zones afectades i han animat a seguir amb les tasques de rescat.

Aquest divendres les autoritats xineses van estimar que el balanç final podria rondar els 50.000 morts.

A Beichuan s'han escoltat persones que segueixen vives malgrat estar enterrades sota les runes, de manera que els equips de rescat s'afanyen per retirar les restes dels edificis per aconseguir nous miracles. Però com que moltes de les persones sepultades moriran, les autoritats han enviat urgentment serveis funeraris d'altres parts del país a Sichuan per la gran quantitat de víctimes mortals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.