Societat

El primer equip de rescat arriba a l'epicentre del terratrèmol mentre comencen a sentir-se les rèpliques

Sisme

El primer equip de rescat enviat pel govern xinès, amb 1.300 soldats, ha arribat a Wenchuan, l'epicentre del terratrèmol de 7,8 graus a l'escala de Richter. La xifra de persones mortes arriba a12.000 a la província de Sichuan, segons un balanç provisional del govern, però es preveu que vagi augmentant ja que hi ha milers de persones que han quedat atrapades sota les ruïnes d'escoles, fàbriques i altres edificis. En concret, a la ciutat de Mianyang es calcul·la que hi ha més de 18.000 persones colgades per les runes. Si es confirma que aquestes persones han mort la xifra de víctimes mortals podria superar els 30.000.

Cap a les 9 del matí, hora catalana, s'ha produït una rèplica del sisme de 5,9 graus a l'escala de Richter, segons dades de US Geologycal Survey (USGS), a l'oest de la província de Sichuan, on dilluns al matí es va produir el terratrèmol de 7,9 graus a l'escala de Richter (en un principi es va dir de 7,8 graus però el USGS l'ha incrementat al 7,9).

Segons l'agència oficial xinesa, un grup de 15 turistes britànics han desaparegut quan eren a la zona de Wolong, a la província de Sichuan, una zona famosos pel seu centre d'investigació sobre els ossos panda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.