Societat

El FC Barcelona evita volar als EUA amb Air Berlin

Esports

El FC Barcelona ha rebutjat viatjar de Pisa a Chicago en una aeronau d'LTU, pertanyent a la companyia Air Berlín, tot i que ja havia pagat les despeses del vol. El canvi de companyia podria estar relacionat amb la polèmica originada pel director general d'Air Berlin, Joachim Hunold, que va publicar una editorial a la revista de la companyia en la que ridiculitzava la utilització del català a Mallorca en resposta a una petició formal del govern balear d'utilitzar el català en les comunicacions de la companyia. L'equip blaugrana, que no ha volgut pronunciar-se sobre les raons del canvi, es desplaçarà en un vol charter de Pullmantur.

Qui sí ha relacionat el canvi de companyia amb la polèmica creada per Joachim Hunold ha estat la mateixa companyia aèria. En declaracions a Europa Press, el director general de Air Berlín per Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, ha considerat a partir de les justificacions rebudes pel club, que el canvi de companyia es deu "indubtablement" a la negativa de l'aerolínia de potenciar el català els seus vols.

Contradicció amb l'acord de potenciar el català
En clara contradicció amb l'acord amb el govern balear segons el qual Air Berlin es comprometia a pactar mesures per potenciar el català, Middelmann ha insistit que la companyia no pensa utilitzar la llengua pròpia de l'arxipèlag, tot i que ha afegit que "no es tracta d'un rebuig al català". Middelman ha justificat la negativa per qüestions econòmiques: "Per a una companyia alemanya, fomentar el castellà ja ens suposa un esforç molt gran", ha assegurat.

Air Berlín haurà de reintegrar el 50% del cost del trajecte a l'empresa a través de la qual el barça va contractar el vol, mentre que l'altra meitat quedarà en mans de la low cost en concepte de despeses per la rescissió de l'acord i les condicions establertes al contracte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.