Societat

1,3 milions de catalans viuen per sota del llindar de la pobresa, segons UGT

Pobresa

Un de cada cinc catalans té uns ingressos per sota del llindar de la pobresa, que l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) situa en 8.276 euros nets anuals, cosa que significa que més d'1,3 milions de catalans estan en aquesta situació, segons es desprèn de l'estudi Més rics... però més pobres, presentat per la secretària de política institucional de la UGT de Catalunya, Eva Granados.
El sindicat ha lamentat que, mentre que el producte interior brut (PIB) català ha crescut un 28,2% entre el 2000 i el 2006, la pobresa ho ha fet un 16,4%. Granados ha afirmat que aquestes dades revelen que Catalunya "s'està enriquint, però paradoxalment cada dia hi ha més persones pobres".

UGT assegura en el seu informe que Catalunya es troba davant d'un "problema estructural del sistema de benestar i redistributiu català". Granados ha destacat que entre el 2005 i el 2006 Catalunya va registrar 152.000 persones més en situació de pobresa.

Polarització social
Per Granados, les administracions "no han sabut aprofitar" un moment de bons resultats macroeconòmics i ha advertit que s'està produint una "polarització" social, ja que cada cop hi ha més pobres i "els rics són més rics".

Per la secretària de política institucional d'UGT, aquest fet revela que l'Estat de benestar "no està suficientment desenvolupat" i ha advertit que són necessaris nous mecanismes per redistribuir la riquesa que s'ha generat en els últims anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.