Societat

L'advocat de Fritzl diu que l'home no és responsable dels seus actes

L'advocat de Josef Fritzl, el jubilat austríac acusat d'haver violat i tancat a la seva filla Elisabeth 24 anys en un soterrani, afirma que l'home no és responsable dels seus actes i que ha d'anar a una institució psiquiàtrica. Ho ha afirmat Rudolf Mayer al dominical alemany Bild am Sonntag.

El jurista, conegut al seu país per defensar casos criminals especialment complexes, adverteix que , en cas que el forense del Tribunal no ho vegi així, "estudia" recórrer a un expert per a què ratifiqui aquesta "opinió personal".

Segons Mayer, el seu client "no és un monstre, sinó una persona", encara que per a molts el que ha fet excedeixi a la seva comprensió, i que la seva impressió quan va visitar Fritzl a la presó va ser la d'"un patriarca".

L'advocat afirma que ha rebut cartes amenaçadores per la decisió de defensar l'anomenat "carceller d'Amstetten". "En algunes cartes se'm diu que hauria d'anar a parar al soterrani amb Fritzl", assegura.
Mayer recorda, finalment, que Fritzl ha admès els càrrecs per incest i d'haver tancat a la seva filla, però que se'n defensarà d'altres, com el d'"assassinat per negligència".

Segons el Bild am Sonntag, en cas que la seva tesi de la no responsabilitat no prosperi, Fritzl podria ser condemnat a un màxim de 15 anys de presó i sortir en llibertat i en cas de bona conducta, molt abans.

L'advocat austríac ha qualificat al seu client d'"home trencat" després de la seva primera visita i després ha acusat
als mitjans d'haver violat els seus drets com a persona, per haver-ne publicat el seu nom complet i la seva foto.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.