Societat

Vuit portes segellaven el soterrani de Josef Fritzl a Amstetten

Els metges que porten la víctima i els seus fills fan una crida a preservar la seva intimitat

El soterrani on Josef Fritzl ha mantingut segrestada durant 24 anys la seva filla Elisabeth comptava amb un sistema de seguretat que inclou vuit portes i diversos mecanismes electrònics per impedir la fuga dels segrestats –Elisabeth i tres dels seus fills– o l'accés des de l'exterior.

Segons ha informat un alt responsable policial austríac, durant els primers nou anys de captiveri, Elisabeth estava tancada en una habitació de 35 metres quadrats. L'amagatall va començar a ser construït per Josef Fritzl el 1978 i va enllestir-lo el 1983. L'any següent, 1984, va començar el captiveri d'Elisabeth, aleshores de 18 anys. La víctima va ser violada sistemàticament i va donar a llum set fills, un dels quals va morir poc després de néixer. El 1993 Fritzl va ampliar el calabós fins a uns 55 metres quadrats.

Respecte a la intimitat
Pel que fa a les víctimes de Fritzl, la filla i els fills-nets comencen a adaptar-se lentament a la seva nova vida. Els metges responsables de la seva recuperació han fet una crida a respectar la intimitat de la família. "La protecció de la privacitat de la família és prioritària", ha declarat Berthold Kepplinger, director de la clínica d'Amstetten on està ingressada la família.

Cinc dels fills i Elisabeth conviuen en un espai aïllat de la resta de l'edifici, amb els vidres fumats i un equip de professionals dedicats en exclusiva a ells. També compten amb protecció policial i fins i tot hi ha desplegada una unitat d'operacions especials. Els últims dies hi ha hagut diversos casos de periodistes que han intentat infiltrar-se a la zona reservada. Quant a la filla gran d'Elisabeth, Kerstin, l'ingrès de la qual va servir per destapar el cas, continua en extrema gravetat amb un coma induït.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.