Societat

El govern espanyol defensarà "la sanció més dura" per als responsables de la central nuclear Ascó I

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha afirmat avui en el ple del Senat que el govern espanyol "no dubtarà a defensar la sanció més dura" per als gestors de la central nuclear Ascó I (Ribera d'Ebre) si així ho determina la investigació oberta pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) sobre la fuita de partícules registrada al novembre i de la qual no es va informar fins a l'abril.

A instàncies del senador de l'Entesa Catalana de Progrés Josep Maria Esquerda, el ministre ha explicat que el CSN "està avaluant un conjunt d'exàmens que farà a la central per diagnosticar les errades en la seva organització", unes proves que inclouen les actuacions relacionades amb la transparència, que "permetran determinar les responsabilitats en què ha incorregut el titular" de la instal·lació nuclear.

"L'Estat espanyol –ha dit Sebastián– té un dels millors organismes independents en matèria de seguretat nuclear",que va ser reformat l'any passat per fer-lo "més eficaç" i "més dur amb els infractors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.