Societat

La presidenta del Consell de Seguretat Nuclear compareix al Congrés per parlar d'Ascó

Fuita d'Ascó I

La presidenta del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Martínez Ten, compareixerà aquest dimecres a petició pròpia al Congrés per explicar l'incident de la Central Nuclear d'Ascó I (Tarragona), que va patir una fuita de partícules radioactives el mes de novembre passat, tot i que la planta no va informar l'organisme regulador fins al mes d'abril.

La cambra baixa ha comunicat verbalment a Martínez Ten que aquesta intervenció, també sol·licitada després pels grups parlamentaris, es produirà avui, a porta tancada i a partir de les 12.30 hores, davant de la ponència encarregada de les relacions amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), segons han informat a Europa Press fonts del CSN. La ponència parlamentària va ser constituïda ahir en el si de la Comissió d'Indústria.

El Consell va reclassificar el succés d'Ascó I a nivell 2 en l'escala internacional d'INES (categoria d'incident) després de comprovar el retard en la comunicació i informació sobre la fuita inferior a la real. El CSN ha realitzat controls personals a més de 2.000 persones i exàmens a alumnes de mitja dotzena de col·legis, i ha assegurat l'absència de contaminació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.