Societat

L'austríac acusat de violar i retenir la seva filla durant 24 anys comença a declarar davant la policia

L'austríac Josef Fritzl ha començat a declarar davant la policia. Fritzl està acusat d'haver tancat en un soterrani a la ciutat d'Amstetten la seva filla Elisabeth durant 24 anys, haver-la violat sistemàticament i haver tingut amb ella 7 fills.

Fritzl, un enginyer jubilat de 73 anys, va ser detingut aquest diumenge sota les sospites d'haver violat la seva filla, que actualment té 42 anys, des que en tenia 11 i de mantenir-la tancada des del 1984.

Segons ha revelat a la premsa Gerhard Sedlacek, portaveu de la Fiscalia de Sankt Pölten (capital de l'Estat federat de la Baixa Àustria, on es troba Amstetten), el detingut es trobava en una comissaria de Policia, però serà traslladat al Tribunal Regional per declarar davant un jutge penal.
Mentrestant un equip de 14 especialistes continua la investigació i les anàlisis d'empremtes al "calabós" subterrani de diverses habitacions on Elisabeth i tres dels seus fills han viscut.

Segons el portaveu, el pensionista detingut era un home "vital i actiu" i resulta un misteri com va poder suportar durant tant de temps la càrrega de mantenir una doble vida sense que ningú al seu voltant se n'adonés, ni la seva dona, Rosemarie, mare d'Elisabeth.

D'acord amb la versió de la policia, Elisabeth va tenir 7 fills, aparentment tots del seu propi pare, que van néixer al soterrani, un dels quals va morir després del part, tres van viure a casa del matrimoni Fritzl i els altres tres van estar tancats fins fa pocs dies.

Aquest és un dels casos més greus d'abús i probable incest coneguts en la història criminal de la república alpina, la població de la qual ha reaccionat commocionada i indignada, quan han passat menys de dos anys de l'alliberament de Natascha Kampusch, una jove de 19 anys que va estar tancada durant 8 anys en un soterrani prop de Viena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.