Societat

Steve Jobs presenta el MacBook Air, "el portàtil més prim del món"

El nou ordinador fa 19 mil·límetres en la seva part més ampla

Steve Jobs, director executiu d'Apple, ha presentat aquest vespre una de les novetats informàtiques de la temporada, el MacBook Air, un portàtil que, segons el cap d'Apple, és "el més prim del món". Amb un gruix màxim de 19 mil·límetres i un pes al voltant dels 1.300 grams, el nou portàtil "cap en un sobre", tal com ha demostrat Jobs, que ha extret el nou ordinador d'un sobre convencional de mida foli. El preu de sortida serà de 1.799 dòlars.

El MacBook Air, producte estrella de la temporada d'Apple, inclou una pantalla LED de 13,3 polzades, un disc dur de 80 Gb i una bateria amb cinc hores d'autonomia. La part més gruixuda fa 19 mil·límetres, mentre que la més prima només fa 4 mm. El nou ordinador utilitza processadors Core 2 Duo d'Intel, que han estat comprimits en un 60 per cent per poder adequar-los al perfil de l'Air. Aquests processadors tenen una velocitat d'1,6 GHz que es pot ampliar a 1,8 GHz. L'Air començarà a comercialitzar-se d'aquí a dues setmanes, tot i que des d'aquest dimarts ja es poden fer comandes.

Expectació a San Francisco
Unes 4.000 persones han assistit a San Francisco a la convenció MacWorld, que sota el lema "There's something in the air" ha servit perquè Steve Jobs, director executiu d'Apple, hagi presentat les novetats d'Apple per a l'any 2008. Jobs ha començat la presentació parlant del sistema operatiu Leopard. Cinc milions de llicències instal·lades en tres mesos avalen l'èxit d'aquest nou producte. A continuació el director executiu d'Apple ha anunciat que l'iPhone, del qual se n'han venut uns quatre milions d'unitats, comptarà amb novetats de software que inclouran la possibilitat que qualsevol usuari es converteixi en programador. Així mateix, hi haurà novetats pel que fa a les seves prestacions, com ara la localització geogràfica de l'usuari a partir de les antenes de telefonia del voltant o la possibilitat de personalitzar i ordenar lliurement les icones de la pantalla principal. També hi haurà novetats per a l'iPod Touch, amb la comercialització a baix preu d'un paquet que permetrà utilitzar mapes, consultar serveis meteorològics i informació borsària i fer ús de correu electrònic, entre altres prestacions.

Pel que fa a l'iTunes, el servei de distribució de continguts per Internet, Jobs ha presentat novetats com la possibilitat de llogar pel·lícules per un temps limitat. Jobs també ha comunicat un augment en les prestacions de l'Apple TV i una rebaixa en el seu preu, dels 299 als 229 dòlars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.