Societat

Assalten un pesquer basc a Somàlia amb 26 persones a bord

Els pescadors del vaixell basc Playa de Bakio, segrestat aquest diumenge per una milícia somali en aigües internacionals, es troben bé, segons ha declarat el capità del vaixell de nacionalitat espanyola a Ràdio Nacional.

"Estem bé, no hi ha problemes", ha assegurat el capità del vaixell, que ha explicat que els segrestadors estaven a punt de contactar amb el seu cap per rebre instruccions. En el moment del segrest, al vaixell hi havia 26 pescadors, dels quals 13 són de nacionalitat espanyola (vuit gallecs i cinc bascos).

També en declaracions a RNE, un dels segrestadors ha assegurat, en anglès, que són una milícia somali i ha confirmat que només volen diners a canvi d'ostatges. "No problem, this is money", repetia un d'ells, després d'assegurar que els pescadors estaven bé.

El ministeri de Defensa ha ordenat a un dels seus vaixells, que era a prop de les aigües territorials somalis, que es dirigeixi a la zona on s'ha produït el segrest. En el vaixell hi havia 26 pescadors, 13 dels quals de nacionalitat espanyola, segons ha informat el ministeri d'Assumptes Exteriors.
L'ambaixada de l'Estat espanyol a Kenya, amb jurisdicció a Somàlia, ha iniciat ja les primeres gestions i contactes amb les autoritats de la zona. També el ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació ha contactat amb països aliats i amics amb presència a l'àrea.

Per altra banda, Defensa també s'ha posat en contacte amb les autoritats militars de països amb presència militar a la zona amb l'objecte d'obtenir la seva col·laboració en tot el que suposi recolzament logístic i ajuda en la localització del vaixell afectat.

El passat 11 d'abril un grup de 30 turistes, la majoria francesos, van ser segrestats a bord del seu veler per una dotzena de pirates, també en aigües somalis. Després de les negociacions, l'armador del vaixell va accedir a pagar un rescat de 2 milions de dòlars a canvi de l'entrega dels ostatges, en una operació de l'exèrcit francès que va aconseguir l'alliberament dels turistes i la detenció de sis pirates.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.