Societat

Els avortaments augmenten un 19% el 2006 a Catalunya

El número d'avortaments ha augmentat un 19,1% el 2006 a Catalunya, passant dels 18.434 als 21.976, segons dades de l'Institut de Política Familiar (IPF), que ha reclamat a la Generalitat que prengui "mesures urgents" per disminuir aquestes xifres.

El president de l'entitat, Liberto Senderos, ha afirmat que la taxa d'avortaments s'ha multiplicat per 99 en 20 anys i "cada 24 minuts un nen és avortat a Catalunya", la qual cosa equival que "cada dia s'avorten l'equivalent a més de dues aules d'educació primària".

Mares que es desplacen des de l'estranger
Senderos ha explicat que 1.251 dels avortaments realitzats a Catalunya han procedit de mares que es van desplaçar des de l'estranger. Segons la seva opinió, això implica que Catalunya "s'està convertint en un important centre, que s'ha definit com a indústria de la mort".

L'Institut de Política Familiar de Catalunya ha demanat a la Generalitat que faci campanyes de sensibilització i conscienciació social sobre "la importància i el valor individual i social de la vida humana, de la natalitat, l'embaràs i la maternitat".

Ha exigit, també, que la Conselleria de Salut informi regularment sobre les xifres d'avortaments anuals i sobre les seves causes. A més, ha proposat la creació d'una taula d'experts que analitzi la situació i aconselli mesures alternatives a l'avortament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.