Societat

La vaga de les clíniques avortistes de Barcelona impedirà que entre 250 i 300 dones avortin aquesta setmana

Salut

La vaga que estan portant a terme les clíniques avortistes de Barcelona impedirà que entre 250 i 300 dones interrompin el seu embaràs aquesta setmana, mentre que a tot Espanya es xifra en unes 2.000, segons ha explicat el membre de la junta directiva d'ACAI i representant d'aquesta entitat a Catalunya, Santiago Barambio.

Barambio ha recordat que aquesta vaga, que tindrà lloc fins diumenge, era per denunciar la "persecució" a la qual s'estava sotmetent les clíniques de Madrid, tenir accés als mitjans de comunicació per mostrar que "no som uns carnissers" i plantejar que la legislació respecte a l'avortament està "poc definida".

El representant d'ACAI ha assegurat que se senten amb el suport de la conselleria de Salut de la Generalitat i ha celebrat que el ministre de Sanitat, Bernat Sòria, segueixi amb "inquietud" la convocatòria de vaga i es mostra "obert" a una reunió amb l'associació. Barambio ha dit que l'associació la demanarà com més aviat millor.

Respecte a la llei de l'avortament, Barambio ha assenyalat que "seria bo" que es portés a terme una reflexió perquè "no hi hagi diferències d'interpretació", bé sigui ampliant la llei i posant-hi uns marges definits o canviant-la per una llei de terminis que no suposi més restriccions que l'actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.