Societat

Passen a disposició judicial els set detinguts vinculats amb la trama de les clíniques d'avortaments il·legals

Els set detinguts dilluns per la seva presumpte vinculació a les clíniques de Barcelona, investigades per avortaments il·legals passaran avui a disposició del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona.

Els detinguts són Tomás P.P, ginecòleg, vocal de la secció ginecològica del Col·legi de Metges de Barcelona i empresonat juntament amb Morín al 1989 a Alacant per acusacions similars; altres dos ginecòlegs, un dels quals, el doctor Reñé, va ser nomenat dircetor mèdic de les clíniques la setmana passada; els anestesistes de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona Agustí C. i Esther S.; el psiquiatra Pasqual Javier R.M., que treballava al Consorci Hospitalari de Terrassa i a la presó de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovire; i el psiquiatra Fernando Javier C. V. que té consulta privada i atén al Centre d'atenció Primaria Manso, a la ciutat de Barcelona.

Tots van ser detinguts per associació il·lícita, avortament il·legal, falsificació documental i intrusisme professional i, en principi, cap d'ells té una responsabilitat més gran als altres, segons fonts consultades.

En el transcurs de les investigacions s'ha interrogat prop de 40 dones que es van sotmetre a avortaments en alguna de les clíniques investigades (TCB, Ginemedex, Clíniques Barnamedic i EMECE).

Fins ara, les clíniques Barnamedic, Ginemedex i TCB van decidir dilluns suspendre la seva activitat administrativa i mèdics fins a una data indefinida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.