Societat

Al Gore; "El canvi climàtic es tan important com la lluita antiterrorista"

L'exvicepresident dels Estats Units, Al Gore, autor de la pel·lícula ecològica Una veritat incòmoda, ha declarat a Barcelona que la lluita contra el canvi climàtic és tan important com lluitar contra el terrorisme i ha acabat proposant que els diners de la guerra de l'Iraq vagin a medi ambient.

"El terrorisme no és l'única amenaça. Si es fon una part de Grenlàndia els efectes sobre Manhattan serien molt pitjors que l'atemptat de l'11-S", ha manifestat l'exvicepresident mentre un gràfic mostrava com les aigües envairien Nova York.

Per Al Gore, "lluitar contra el canvi polític no és només una qüestió política, és una qüestió moral", perquè segons el seu parer estem davant el veritable gran enfrontament: "la nostra civilització contra la Terra".

"No és una qüestió política. És una qüestió ètica. És moral. Si permetem això el dany al planeta serà tal que destruirem cegament la nostra civilització i el futur dels nostres fills. Hem de canviar", ha manifestat Al Gore.

Exemples
Gore ha denunciat que "estem cremant combustibles fòssils a un ritme que en menys de 45 anys els nivells de CO2 doblaran els actuals, fet que segons la comunitat científica del món seria una catàstrofe".

Al Gore ha participat aquesta tarda en la I Trobada Internacional d'Amics dels Arbres, que ha finalitzat a Barcelona i que impulsa una fundació que vol plantar 100 milions d'arbres a l'Estat per frenar la desertització.

"Plantar arbres no és l'única solució però és part de la solució per a la crisi climàtica", ha manifestat Gore, que ha donat suport a aquesta iniciativa espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.