Societat

Saura titlla de "taques minoritàries" els casos de maltractament dels Mossos

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha assegurat que, tot i la polèmica que ha envoltat algunes de les últimes actuacions dels Mossos d'Esquadra, la seva imatge pública no és dolenta, tot i que "han aparegut fets que han pogut significar taques minoritàries" en el prestigi del Cos.

En una entrevista a COM Ràdio, recollida per Europa Press, Saura ha mostrat el seu suport a l'objectiu de la manifestació convocada avui pels cinc sindicats dels Mossos d'Esquadra, de la qual ha dit que no tots els convocants culpen Interior de la polèmica generada per fets com els dos casos de maltractament a detinguts descoberts a la comissaria de les Corts o la mort d'un detingut a Badalona.

De fet, el conseller d'Interior ha demanat als sindicats que "siguin els primers a salvaguardar la imatge dels mossos", perquè "quan diuen que les imatges que van sortir eren normals estan fent mal al Cos".

Saura ha atribuït les últimes polèmiques a "tres o quatre casos puntuals que s'han ajuntat en el temps" i que "no tenen res a veure l'un amb l'altre". En el cas de les Corts, ha defensat que el seu departament "va fer el que havia de fer: una roda de premsa i explicar-ho", perquè "si l'haguéssim amagat això s'hauria sabut i ens haguessin demanat responsabilitats".

Per recompondre les relacions entre Interior i els sindicats, Saura ha afirmat que és "important" que hi hagi eleccions sindicals, previstes per al juliol, i que s'aclareixi la representativitat de cadascun d'ells. Després de les eleccions s'iniciarà, segons Saura, un procés de negociació "encara més accelerat del que tenim" sobre les millores laborals anunciades per Interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES