Societat

Concentració per exigir més diners per l’escola inclusiva

Prop de 200 persones protesten davant d’Educació i demanen “més recursos per a nens amb necessitats especials”

Els manifestant han acabant tallant la via Augusta

Sota el lema La inclusió no es peta, s’ha convocat aquest matí una concentració davant del departament d’Educació per exigir “més recursos educatius per als nens amb necessitats especials” i pressupost per desplegar “d’una vegada” el Decret d’Escola Inclusiva, que el Parlament va aprovar el 2017.

La protesta, en la que han participat unes 200 persones i representants sindicals, ha estat la resposta de les famílies a les declaracions que va fer la directora general d’Educació Inclusiva, Laia Asso, a finals del mes setembre, quan va reconèixer que “durant el curs no podrem augmentar les hores de monitorització de suport perquè ens hem petat el pressupost sencer”.

Els manifestants, que han acabat tallant la Via Augusta, han llegit un comunicat que han lliurat a la mateixa directora general, i on afirmen que la intenció de la protesta és “visibilitzar el malestar creixent entre les famílies, que veuen com es vulneren els drets dels nostres fills i filles a tenir una educació de qualitat”.

En aquest sentit, han criticar “la inacció dels successius governs de la Generalitat a l’hora de desplegar el Decret d’Escola Inclusiva, que el Parlament va aprovar el 2017” i acusen al departament de “no vetllar perquè els centres educatius disposin dels recursos necessaris per atendre la diversitat, ni la formació de tots els centres i professionals, a fi de garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats”.

Les famílies diuen estar “cansades” i exigeixen “un pla d’acció urgent, amb dotació econòmica” per desplegar el decret.

La presidenta de l’associació La capa del superheroi i mare d’un nen amb discapacitat, Pilar Duque, ha denunciat en declaracions a l’ACN que han baixat les hores d’atenció educativa de tots els nens de les famílies que representen i ha lamentat que ningú hagi rectificat les declaracions de Laia Asso. ha afirmat que perquè la escola inclusiva tendeixi cap a l’ordinària “s’han de posar els recursos necessaris” i ha deplorat que “ningú de la conselleria hagi rectificat les declaracions de Laia Asso, quan les famílies “estem suportant molta càrrega”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia