Societat

Els sindicats policials es consideren "discriminats" per parlar castellà

Policial

Les cinc organitzacions sindicals del Cos Nacional de Policia han denunciat avui que els agents destinats a Catalunya i la resta de comunitats autònomes on estan reconegudes llengües cooficials són víctimes de "discriminació i falta d'igualtat" en haver d'aparcar, tant ells com els seus fills, els estudis per aprendre primer els idiomes que comparteixen oficialitat amb l'espanyol en aquests territoris.

El mateix problema es planteja si, segons expliquen els sindicats, es produeix un trasllat per ascens, comissió de servei, o en qualsevol activitat professional de persecució de grups terroristes o bandes organitzades, que requereixin la permanència a la zona en qüestió durant llargs períodes de temps. "No és acceptable que al seu propi país un funcionari de l'Estat central o els seus fills no puguin continuar els seus estudis perquè la llengua oficial de l'Estat no s'utilitza en una zona del territori", remarquen.

Sota el lema "Per la llibertat, pels drets; volem poder parlar la nostra llengua", els sindicats policials han fet pública avui una nota conjunta en què demanen als seus comitès locals que se sumin "a les plataformes, manifestos o mesures que s'adoptin" per "no ser discriminats per parlar castellà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.