Societat

Suspès el judici contra els 32 okupes del casal Kork III

Societat

La jutgessa del Jutjat Penal número 2 de Terrassa ha tornat a suspendre el judici del ja històric desallotjament del casal Kork III després que no s'hagin citat a dues imputades per haver estat impossible localitzar-les.

Un dels acusats que sí s'ha presentat, ho ha fet sense advocat, per tant, tampoc s'han complert les condicions per què es pugui realitzar la vista. El judici es reprendrà el dia sis d'octubre amb sis sessions que s'allargaran durant tota la primera quinzena del mes.

30 dels 32 okupes imputats s'han presentat aquest matí als jutjats recolçats per una cinquantena d'amics i familiars que han manifestat el seu rebuig a la celebració d'aquest judici amb una concentració en què s'han instal·lat dos altaveus i un equip de música, a banda d'una taula amb beguda, que han utilitzat a un alt volum durant la celebració de la sessió.

Una actuació que ha generat moltes queixes a l'interior de l'equipament per part dels usuaris i dels mateixos funcionaris, ja que la música no ha deixat celebrar amb normalitat els judicis de les altres sales i molestava a l'hora de treballar al Regsitre Civil.
La vigilància policial no ha pogut fer res en aquest sentit, ja que l'acció s'ha produït a la via pública i els decibels no han superat els estrictament legals per poder ser prohibits.

Nou anys de retard
El casal Kork III va ser desallotjat al juny del 1999, després de nou mesos d'okupació. Durant els últims nou anys el judici s'ha anat ajornant per diverses causes i els càrrecs han anat variant. Se'ls imputen càrrecs d'usurpació i desordres, d'atemptat contra l'autoritat, de danys i de falta a l'ordre públic.

El col·lectiu okupa demana l'absolució dels 32 implicats i torna a reivindicar que la detenció en el seu moment va ser del tot irregular, ja que asseguren que no van rebre cap ordre de desallotjament i que se'ls va trsalladar a les dependències policials pel carrer, emmanillats i a cara descoberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.