Societat

La fiscal retira l'acusació contra els okupes del macrojudici de Terrassa

Més de nou anys de procés judicial per no res. Així s'acaba el cas de macrojudici a 25 okupes de Terrassa detinguts arran del desallotjament del casal Kork III, el maig de 1999. La fiscalia ha retirat aquest dijous, últim dia de la vista, els càrrecs de danys i resistència a l'autoritat, els únics que encara mantenia contra els imputats. Dilluns, primer dia de judici, ja havia renunciat a mantenir l'acusació d'usurpació d'habitatge, el càrrec més greu, de manera que la petició de condemna ja s'havia rebaixat de cinc anys de presó a sis mesos de reclusió i una multa.

En els dos últims dies, el jutge ha escoltat el testimonis dels fets, policies principalment. I amb aquestes declaracions i les proves aportades no ha quedat clar si els acusats van pujar al terrat de l'edifici, des d'on se suposa que es van llançar objectes contra la policia. Els agents també s'han contradit sobre qui i quan va ordenar als okupes sortir de l'edifici, i els acusats mantenen que l'ordre per escrit no la van rebre fins que ja estave detinguts a la comissaria.

Segons fonts judicials, l'acusació tampoc ha pogut aportar cap llista que indiqués quins detinguts hi havia a cada cel·la, per saber a qui se li atribuïen els danys denunciats per la policia, que manté que els arrestats van fer destrosses als calabossos. A més, les cel·les ja estaven malmeses quan hi van arribar, i la policia tampoc no ha pogut concretar quins van ser els danys afegits.

Davant de la manca de solidesa de les proves, la fiscal ha anunciat aquest dijous que la defensa podia renunciar als seus testimonis i a les proves pericials que volia presentar, perquè es retiraven tots els càrrecs definitivament.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona