Societat

La fiscalia desinfla l'acusació contra els 25 okupes jutjats a Terrassa

Tribunals

La fiscal ha retirat els delictes d'usurpació de béns immobles i desordres públics de la seva acusació contra les 25 persones que van ser desallotjades del casal Kork III, al carrer Puig Novell, el maig del 1999.

I és que la titularitat de la finca que presumptament va ser ocupada no disposa de titulars testificats.

La modificació de la petició, efectuada en la primera sessió del judici que ha començat aquest dilluns, també inclou el canvi del delicte d'atemptat a l'autoritat pel de resistència a la policia, pel qual es demanen sis mesos de presó, i rebaixa la pena pel delicte de danys a pagar una multa de sis euros per dia durant sis mesos.

L'acusació també demana que se'ls jutgi per una falta contra l'ordre públic, amb la consegüent multa de 60 euros.

D'aquesta manera, la petició inicial de 5 anys de presó per a cada un dels imputats es rebaixa a 6 mesos i a una multa de 1.248 euros.

El judici ha començat aquest dilluns al casal de barri de Can Palet II, després que la titular del jutjat penal número 2 de Terrassa considerés que és un emplaçament "molt més còmode i ampli per acollir públic". La vista oral continuarà dimarts, dimecres i dijous i els dies 14 i 15.

Irregularitats en la detenció
Els 20 advocats dels encausats han demanat que es retirin tots els càrrecs contra els seus clients després de considerar que "no tenen sentit si es retira l'acusació per usurpació, ja que els altres delictes i falta queden íl·legitimats", segons ha afirmat el lletrat Francesc Arnau. La jutge, però, ha desestimat la petició a l'espera de la sentència.

I és que, segons la versió dels imputats, la policia no els va llegir els seus drets en el moment de la detenció i no van declarar contra els càrrecs que se'ls atribueixen, per tant, no han tingut oportunitat de defensar-se d'aquestes acusacions.

El primer dels acusats a declarar ha estat Albert Boada, que ha al·legat que no coneixia els altres imputats en el moment de la seva detenció ja que "hi era per assistir a unes jornades sobre la precarietat laboral i havia arribat la tarda anterior".

Boada ha explicat que el desallotjament es va produir de matinada, mentre eren dormint, i sense previ avís per part de la Policia Nacional, que en cap moment els va mostrar l'ordre del jutge.

Segons la declaració de l'acusat, els agents els van escorcollar i van posar les seves pertinences en una bossa que posteriorment els van penjar al coll, ja que anaven emmanillats amb brides. Boada ha assegurat, a més, que els van obligar a dur el DNI a la boca mentre es feien les identificacions.

Els 25 encausats van denunciar el cos policial per maltractes i falta d'assistència sanitària , tot i que el cas va ser arxivat.

El judici es reprèn aquest dimarts amb la declaració de la resta d'acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona