Societat

Un tribunal francès rebutja la demanda d'eutanàsia d'una malalta incurable

El Tribunal de Gran Instància de Dijon ha rebutjat avui la demanda de la francesa Chantal Sébire, que pateix un dolorós tumor incurable a la cara, que se li practiqués l'eutanàsia activa.

La cort ha seguit la petició de la Fiscalia, que havia demanat que no s'admetés la demanda de la malalta per considerar que no podia ser tinguda en compte "en l'estat actual de la llei".

La pacient va assegurar fa uns dies que no recorreria la decisió del tribunal i va mostrar el seu desig de marxar cap a Suïssa, on l'eutanàsia és legal i així "poder-se'n anar en pau". Malgrat no haver obtingut el que pretenia, el cas de Sébire ha servit per a tornar a obrir el debat sobre l'eutanàsia a França.
Sébire, una mestra de 52 anys i mare de tres fills, s'havia dirigit a la justícia perquè, segons explica, el dolor que pateix és insuportable i la malaltia li portarà la mort. Sébire havia demanat al tribunal que permetés que un metge li donés medicaments per a "acabar la seva vida amb respecte a la seva dignitat".

No al coma induït
La malalta rebutjava la solució que autoritza la llei francesa sobre cures pal·liatives que autoritza als metges a dur al pacient a un coma induït fins que mori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.