Societat

Una escolar assetjada rep la protecció pensada per a dones maltractades

Cas d'assetjament a l'Institut Miguel Hernández d'Alacant

La fiscalia de Menors d'Alacant ha concedit a una estudiant de 15 anys suposadament assetjada per quatre companys d'institut les mateixes mesures de protecció previstes per a les dones víctimes de la violència domèstica.

La mare de la menor, Cecília Torres, ha explicat que s'ha decretat una ordre d'allunyament de 300 metres contra dos dels presumptes assetjadors majors de 14 anys, i que també s'ha ordenat donar a la nena un telèfon d'emergència connectat les 24 hores a un cotxe patrulla.

La dona ha explicat que els problemes van començar el passat novembre, tot i que la nena, que estudia a l'institut Miguel Hernández d'Alacant, no es va atrevir a explicar-ho fins el passat 23 de maig.

Segons la mare, els agressors "li tocaven el cul, els pits i li deien puta" a la filla.

Cecília Torres es va assessorar en una institució dedicada a l'assetjament escolar, on la van aconsellar que presentés un escrit en l'Institut i una denúncia a la comissaria.

La mare va seguir aquests tràmits. A l'Institut van acceptar la queixa i li van demanar que no anés a la comissaria, ja que els nens assetjadors eren "fàcilment reconduïbles". Però la dona va optar per presentar la denúncia.

Dos dels denunciats són menors de 14 anys i no poden ser imputats. Un altre, que és company de classe de la nena, ha estat desplaçat a la biblioteca.

A més de l'ordre d'allunyament, el Centre de la Dona ha assignat a la nena un subinspector al qual pot trucar les 24 hores del dia a través del telèfon que reben les dones maltractades.

Ara, els suposats assetjadors defugen la nena perquè saben, segons explica Cecília Torres, que amb una denúncia més "van al Tutelar de Menors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.