Societat

La fiscalia investiga l'assetjament escolar a una adolescent lesbiana de Sabadell

Una adolescent de 13 anys de Sabadell (Vallès Occidental) ha hagut de canviar d'institut després de patir agressions i amenaces per part de companyes del centre, que podrien tenir com a origen la seva orientació sexual, ja que, segons la mare, és lesbiana.

Segons la família, la noia va començar a ser objecte d'aquest assetjament homofòbic després que les presumptes agressores, de 14 anys, van trobar a la seva agenda un cor dibuixat i dos noms femenins.

Les vexacions, que van començar a l'octubre i van continuar fins al febrer, van consistir en cremades amb cigarrets, cops, insults i amenaces amb navalles, a més d'obligar-la a menjar terra.

Una portaveu dels Mossos d'Esquadra ha confirmat a Efe que a la policia catalana li consten entre l'octubre del 2007 i el febrer del 2008 tres denúncies per faltes d'amenaces i lesions contra la menor, i una altra per una falta de lesions contra la mare.

Els Mossos d'Esquadra, que han portat el cas a la Fiscalia de Menors, van fer un "exhaustiu" seguiment del cas, segons la mateixa portaveu, de manera que van mantenir un contacte permanent amb la nena i amb la seva mare i van portar a terme una vigilància específica als voltants del seu domicili.

Un portaveu del departament d'Educació ha assegurat a Efe que la inspecció va realitzar un seguiment del cas de la menor, encara que no per agressions, sinó per un "problema de mala relació" entre tres alumnes de l'IES Vallès.

L'institut va activar un procés de mediació per intentar resoldre el conflicte entre les adolescents i, en no ser possible, es va oferir la possibilitat del canvi de centre docent a la mare de la menor que ha presentat les denúncies, cosa que ella va acceptar.

La menor va canviar d'escola al mes de novembre i des d'aleshores està escolaritzada en un altre centre de Sabadell de manera satisfactòria, segons les mateixes fonts.

Al departament d'Educació no li consta que es produïssin agressions de cap tipus d'unes alumnes a les altres al centre educatiu, cosa que no exclou que es produïssin fora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.