Societat

Els metges que acceptin una major càrrega de treball també cobraran més

CATALUNYA

Els representants dels metges del Consell de la Professió Mèdica han arribat a un primer acord amb el departament de Salut perquè els professionals que acceptin una major càrrega de treball, ja sigui a l'atenció primària o en l'àmbit hospitalari, també cobrin més. Aquest és un dels principals "acords conceptuals", tal com puntualitzava un representant de la conselleria, Mateu Huguet, del nou model retributiu dels metges catalans, que ha d'acabar de definir una comissió mixta creada amb aquest encàrrec abans de l'estiu.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit aquest dilluns una nova reunió del Consell de la Professió Mèdica, un òrgan creat per posar fi a la vaga de metges de la primavera de fa dos anys amb l'objectiu de debatre i solucionar els problemes del col·lectiu, principalment les sobrecàrregues de feina i les retribucions econòmiques.

Per això, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Bruguera, s'ha mostrat satisfet de l'acord assolit, que representa un "avenç important" perquè els metges que vulguin podran treballar més hores i atendre més pacients, amb unes retribucions complementàries, un nou model que incorpora "flexibilitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.