Societat

Geli assegura que s'ampliaran plantilles als CAP de Barcelona davant de l'anunci de vaga

"L'ICS és la segona empresa en ocupació de Catalunya, amb uns 42.000 treballadors, i la desena en pressupost"

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat aquest dimarts que s'estan prenent mesures davant de la massificació dels centres d'assistència primària i que es reforçaran amb més personal els sis centres de la ciutat de Barcelona que tenen "més demanda assistencial". Aquesta ha estat la resposta de la consellera a l'anunci fet per metges de 38 CAP de Barcelona d'una vaga per al pròxim 12 de febrer per denunciar aquesta massificació. Geli esperara que el "procés de conciliació" obert pel Departament de Treball amb l'Institut Català de Salut (ICS) permeti trobar "la possibilitat de desconvocatòria de la vaga".

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, Geli ha dit "compartir amb els professionals la necessitat de continuar millorant plantilles i models organitzatius que ajudin a ordenar la demanda", tot recordant que ja hi ha 7,5 milions de targetes sanitàries a Catalunya a gener del 2008.

Geli ha assegurat que es fa "discriminació positiva" en aquells centres "amb més població atesa" pel que fa a increment de personal. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que l'ICS té previst, per a Barcelona, un increment de plantilles per aquest 2008 en els sis centres que "tenen més demanda assistencial". Amb aquest increment de personal, Geli ha dit que no hi haurà cap metge de família que "tingui una població atesa superior a 1.200 persones".

La consellera ha remarcat que en aquests moments s'està davant d'un "canvi molt important" amb la reforma de l'ICS, especialment pel que fa al consell d'administració, que incorpora "representants dels professionals i sindicats". De fet, ha recordat que el secretari d'Acció Sindical, Antoni Gallego, un dels qui han anunciat la vaga, forma part d'aquest consell, que Geli considera un "àmbit extraordinari" per arribar a acords.

A més, ha recordat que l'ICS és la segona empresa en ocupació de Catalunya, amb uns 42.000 treballadors, i la desena en pressupost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.