Societat

La Viquipèdia del crim

La Viquipèdia ha creat escola. El seu format intuïtiu i el protagonisme complet de l'usuari ha estat imitat per diferents portals de manera més especialitzada, fins al punt que al Brasil ha sorgit WikiCrimes.org, o, cosa que és el mateix, una eina que permet a l'usuari registrar els crims que es produeixin mitjançant un mapa que revela les zones més conflictives del món.

El lloc web depèn únicament de la informació ciutadana, i aspira a convertir-se en una xarxa de referència perquè l'internauta comprovi la situació real a només un clic.

L'enginyer promotor de la iniciativa, Vasco Furtado, ha ressaltat que les autoritats "monopolitzen" la informació sobre delictes a través de xifres segons la seva opinió qüestionables, ja que "fins al 50% d'alguns tipus de crims no es denuncien". Per aquesta raó, ha creat WikiCrimes, una pàgina amb la qual la gent podrà dir "aquesta zona és perillosa", com ha assegurat en declaracions a la BBC.

El funcionament de la pàgina és relativament senzill, ja que l'internauta únicament ha de registrar-se i assenyalar mitjançant una xinxeta virtual el lloc on va passar el crim. Tot seguit, haurà d'omplir una espècie de fitxa criminal que contingui dia i hora del delicte, quantes persones hi van estar involucrades i si hi va haver cap testimoni, entre d'altres aspectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.