Societat

Google desenvolupa un servei competidor de Wikipedia

Google està desenvolupant un servei competidor de l'enciclopèdia a Internet Wikipedia, on els usuaris podran escriure articles sobre diferents qüestions, això sí, signats.

El conegut cercador d'Internet en el seu blog corporatiu els detalls del projecte, que encara està en versió beta i al qual només es pot accedir mitjançant una invitació.

Google anomena els articles "Knols" o "unitats de coneixement" i estaran signats pels seus autors, que poden incloure fins i tot una foto i una breu biografia de si mateixos. "Creiem que saber qui va escriure què ajudarà als usuaris a fer un millor ús del contingut", ha explicat Udi Manber, vicepresident d'enginyeria de Google.

Ingressos publicitaris
L'altra gran diferència amb Wikipedia és que el servei de Google inclourà anuncis si els autors dels articles ho desitgen i aquests podran quedar-se amb una part dels ingressos publicitaris.
Els usuaris podran escriure crítiques sobre els articles i valorar-los, però no editar-los, com passa a Wikipedia.

Wikipedia, disponible en 250 llengües i amb més de 8 milions d'articles, ha estat de vegades motiu de controvèrsia per la suposada inexactitud o subjectivitat d'algunes de les seves entrades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.