Societat

Google llança Chrome, el seu propi navegador

Tecnologia

Google, el buscador estrella d'internet, ha llançat un navegador propi i gratuït, en un clar desafiament a Microsoft, que té en l'Explorer la seva principal font d'ingressos, ha informat l'empresa.

El navegador de Google, que s'anomenarà Chrome, estarà disponible en versió beta (de prova) en 100 països, tal com expliquen els directius de l'empresa d'internet al seu blog oficial.

L'anunci del buscador ha estat interpretat per la premsa econòmica com l'entrada de ple de Google als dominis de Microsoft, una empresa que va créixer gràcies al lideratge del seu sistema operatiu, Windows, i al seu navegador, Explorer.

Ha nascut Chrome, un navegador "senzill, simple i ràpid" en aparença, però amb una configuració preparada per acollir les aplicacions complexes que hi ha a la xarxa.

Una de les noves funcions que incorpora Chrome és la d'aïllar cada pàgina web que obre per evitar que, en cas que es bloquegi, col·lapsi la resta.

Els directius han anunciat que la versió que es comença a difondre avui dimarts és només l'inici, ja que obriran un fòrum de discussió per millorar-la abans del seu llançament definitiu.

El programa també tindrà un codi obert, així que els programadors podran desenvolupar les seves pròpies aplicacions, cosa que ja passa amb altres productes de Google.

Al blog, els directius anuncien que hi haurà una versió de Chrome per a Mac i per a Linux.

Microsoft té el 72% del mercat dels navegadors amb l'Explorer, a distància de Mozilla, de Firefox, que té el 20%, i Safari, d'Apple, amb el 6,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.