Societat

Google treu un localitzador a través del mòbil

Tecnologia

L’ull de Google no té límits i ara permetrà que quan truquem algú sapiguem on és. La companyia va presentar ahir Google Latitude, una aplicació del Google Maps per a mòbils amb navegador que permet que l’usuari comparteixi amb qui vulgui la seva ubicació geogràfica.

En entrar a google.es/latitude des d’un ordinador, l’usuari pot optar per introduir el seu número de telèfon i accedir a la proposta de descarregar l’aplicació. Els que tenen un compte de correu a Google (Gmail) poden convidar amics i familiars perquè s’hi afegeixin. Quan s’accepta la sol·licitud, apareixen els perfils en un mapa visible des del dispositiu mòbil.

Les utilitats de la nova proposta tecnològica són, per exemple, quedar amb un amic perquè descobrim que és a prop d’on som nosaltres quan tenim una estona lliure o localitzar algú més fàcilment enmig d’una gran aglomeració de gent, com ara una festa o un concert.

Els creadors de Google Latitude van deixar molt clar que s’ha treballat molt la privacitat i que per això s’ha de donar permís per ser localitzat. L’usuari podrà ocultar la seva ubicació a qui vulgui o bé desactivar l’opció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.