Societat

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos es compleixen amb normalitat per l'intervenció dels Mossos

Els serveis mínims en la vaga d'autobusos de Barcelona s'han complert avui amb normalitat, en gran part gràcies a la intervenció dels Mossos d'Esquadra que han facilitat que surtin de les cotxeres més vehicles de conductors que no han secundat l'aturada.

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha denunciat avui que un conductor ha quedat ferit lleu per un cop de porra dels Mossos en una mà, en la cotxera de la Zona Franca quan participava en un piquet informatiu.
Mercader ha reconegut que "avui no podem dir que la vaga la secunda el 100% dels treballadors" per la "coacció" que, segons el seu parer, han hagut de suportar molts conductors per part de personal de TMB perquè s'incorporessin al treball.

Segons informa l'empresa en un comunicat, aquest matí circulen per la ciutat de Barcelona entre un 15% i un 20% més d'autobusos dels quals garanteixen els serveis mínims, que són el 50% d'un dia normal laborable.

Transports Metropolitans de Barcelona assegura que aquest matí s'han registrat atacs a quatre vehicles, un dels quals s'ha produït cap a les 05:30 hores d'avui al carrer A de la Zona Franca quan "presumptament membres d'un piquet" han trencat amb un garrot de fusta un vidre lateral d'un autobús de la línia 15 que es dirigia a l'inici de la seva ruta.

Entre les 06:30 i les 06:40 d'avui s'han produït, segons les dades de l'empresa, dos atacs més a autobusos de les línies 15 i 16 a la zona del passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal, quan han punxat les rodes dels dos vehicles, i a un altre autobús també li han punxat una roda dins de la cotxera del Triangle, a Sant Andreu.

Els treballadors tenen previst realitzar aquest matí una manifestació des de la plaça d'Espanya fins a la seu central de TMB a la Zona Franca on volen lliurar un escrit amb les seves reivindicacions als directius de l'empresa.

Expedients sancionadors
Transports Metropolitans de Barcelona ha obert sis expedients disciplinaris més a treballadors de la secció d'autobusos, en vaga des del 21 de desembre, per la seva presumpta implicació en "intimidacions" i "actes vandàlics" entre el 21 i 24 de desembre, entre els quals el president del comitè d'empresa i dirigent de la CGT, Saturnino Mercader.

Segons TMB, Mercader apareix identificat en diligències policials com a responsable de punxar una roda d'un autobús de la línia 16 el 21 de desembre prop de la cotxera de Zona Franca i de resistir-se a les forces de seguretat per deixar pas als vehicles.

Aquests sis expedients se sumen als deu que TMB va obrir ahir, tots relacionats amb episodis concrets de "pintades, atacs, destrosses a vehicles, obstaculització de la sortida de serveis mínims i insults i intimidació a altres empleats que volien treballar".

Entre els expedientats, que tenen ara cinc dies hàbils per presentar al·legacions, hi ha nou membres del comitè de vaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.