Societat

Els conductors podrien anar a una vaga indefinida coincidint amb la campanya electoral

Proposeb radicalitzar la seva postura per aconseguir la principal reivindicació: tenir dos dies festius a la setmana

Els conductors d'autobusos de Barcelona podrien anar a la vaga indefinida el mes de febrer vinent coincidint amb la campanya electoral si l'empresa no s'avé a negociar en les pròximes dues o tres setmanes els dos dies festius a la setmana sense reducció de sou que reclamen.
En una assemblea a la qual han assistit uns 600 conductors, segons dades del president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, els assistents han proposat radicalitzar la seva postura per aconseguir la seva principal reivindicació, tenir dos dies festius a la setmana.

Els treballadors també han acordat avui mantenir les convocatòries de vaga per demà i divendres que ve, així com manifestar-se des de la plaça d'Espanya fins a l'edifici central de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a la Zona Franca i celebrar una assemblea a la plaça Sant Jaume, respectivament.

L'empresa ha obert expedient a deu conductors, dels que un és un membre de CGT i la resta, d'Actub, els dos sindicats convocants de la protesta, ha informat el president del comitè d'empresa.

Mercader ha explicat en roda de premsa posterior a l'assemblea que si en dos o tres setmanes no s'avança en la consecució dels dos dies festius sense pèrdua de poder adquisitiu per als conductors, el comitè d'empresa podrà convocar una vaga indefinida, com l'ha autoritzat avui l'assemblea de treballadors.

Mentrestant, TMB "ha de canviar la paraula redistribució (dels dies festius) per la de reducció de jornada" perquè el comitè valori que hi ha avenços en la negociació i que no és necessari convocar noves mobilitzacions, ha argumentat.

Les noves vagues, de produir-se, es convocarien cap a finals de febrer i coincidirien amb la campanya electoral ja que, a més del marge negociador de dos o tres setmanes que l'assemblea d'avui ha autoritzat al comitè, s'han de comptabilitzar altres quinze dies que marca la llei per notificar la realització de noves aturades.

Després dels quatre dies d'aturades realitzats al desembre passat, els conductors han iniciat avui una segona tanda de vagues de 24 hores que finalitzarà divendres que ve i que, segons Mercader, "ha estat un èxit total".

De la seva banda, Transports Metropolitans ha denunciat avui que els piquets informatius dels sindicats han obstaculitzat la sortida a l'hora prevista dels autobusos que han de cobrir els serveis mínims, establerts per una ordre del departament de Treball de la Generalitat.

Saturnino Mercader ha assegurat que els serveis mínims s'han complert avui amb normalitat i que allò que fan els piquets és informar als conductors dels motius de l'atur.

El president del comitè d'empresa ha informat als conductors que el comitè del Metro de Barcelona ha expressat la seva solidaritat i que "aprofitant que també negocien el seu conveni", se sumessin a noves mobilitzacions.

D'altra banda, l'empresa ha denunciat un atac amb una bola d'acer a un autobús de la línia 57 a la carretera de Cornellà, cap a les 06,15 hores d'avui, que ha ocasionat el trencament d'un vidre de la porta central del vehicle encara que sense causar danys personals.

Els serveis mínims funcionaran aquesta tarda entre les 17,00 i les 20,00 hores al 50% del servei normal, i la resta del dia circula el 25% en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.