Societat

El Mobile World Congress tanca amb 61 denúncies per furts

El balanç final del dispositiu de seguretat muntat en motiu de la celebració a Barcelona del Mobile World Congress ha acabat amb 17 detinguts, la majoria delinqüents habituals i multireincidents que han aprofitat un descuit o distracció de les víctimes per furtar les seves pertinences. Entre els detinguts, n'hi ha alguns que acumulen més d'una trentena de detencions.

61 denúncies per furts
Des del dia de la inauguració, dilluns 11 de gener, fins avui, s'han interposat a la comissaria de denúncies dels Mossos d'Esquadra instal·lada dins el recinte, un total de 61 denúncies per furts, mentre que en el mateix període de l'any passat se'n van recollir 112.
Pel que fa al material recuperat, s'han retornat passaports, documents d'identitat i permisos de conduir, així com 3 agendes personals, 1 bossa de mà i una cartera amb tota la documentació, 3 telèfons mòbils, diversos clauers i targetes de crèdit.

Prevenir furts
Per evitar l'acció dels lladres, els responsables de l'esdeveniment, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, han repartit fins a 50.000 tríptics amb consells de seguretat als congressistes. Entre aquestes recomanacions, destaquen la de controlar en tot moment els efectes personals, com ara bosses i ordinadors portàtils, fugir de les grans aglomeracions i evitar de donar dades bancàries alhora de fer transaccions bancàries a través del telèfon mòbil.

Més de 55.000 persones
La cita internacional més important del sector de la telefonia mòbil ha rebut aquests quatre dies més de 55.000 visitants, la xifra més elevada en la seva història. El congrés ha reunit a la Fira de Barcelona més de 1.300 expositors en més de 29.000 metres quadrats de superfície, més de 230 consellers i ponents que han participat en les conferències programades i ha generat fins a 2.700 notícies en el conjunt de la premsa internacional i webs.

Neguen els abusos dels hotelers

Turisme de Barcelona ha negat avui que els hotels de la ciutat hagin cobrat preus abusius aprofitant la celebració del congrés i ha demanat "no condemnar una ciutat com si s'aprofités dels seus turistes perquè un hotel pugui fer una acció incorrecta".

"Estem a punt de renovar el contracte per tres anys més i és una pena que en plena negociació puguin sortir veus que critiquin l'actuació de la pròpia ciutat. Ni és correcte ni és just", ha apuntat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB

societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona