Societat

Baixen els furts per primera vegada en els últims tres anys

Successos

Per primera vegada des de l’inici del desplegament a Barcelona, el novembre del 2005, les dades estadístiques dels Mossos d’Esquadra recullen una rebaixa dels furts. Concretament, durant els últims mesos de l’any –agost, setembre, octubre i novembre– s’ha experimentat un descens del 3,6% respecte al mateix període del 2007.

Encara que el percentatge de reducció no és tan alt com en altres delictes –robatoris a l’interior de vehicles o estrebades–, la rebaixa dels delictes i les faltes de furt ha estat molt ben rebuda pels responsables policials, ja que aquest percentatge traduït a números significa moltes denúncies menys.
El comissari Joaquim Belenguer, màxim responsable dels Mossos a Barcelona, atribueix aquests resultats a l’operació estiu, que, entre els mesos de juliol i setembre, va incrementar la presència de Mossos i Guàrdia Urbana en platges, la Rambla, el barri Gòtic, la Sagrada Família, el Parc de Montjuïc i els eixos comercials de l’Eixample i Sants.

Setembre, el millor mes
Aquest dispositiu va obtenir els millors resultats al setembre, que s’erigeix com el mes que menys furts ha registrat des de l’inici del desplegament.

El comissari Belenguer també atribueix el descens dels furts “a la feina d’investigació” i a les estratègies policials que “permeten demostrar l’associació il·lícita de grups de lladres i la seva entrada a la presó”. No obstant això, assegura que la lluita contra la inseguretat –i el furt és una de les modalitats delictives que més en crea– no és una batalla que es pugui guanyar únicament des d’instàncies policials. En els furts hi conflueixen molts factors que fan difícil la seva resolució: un risc legal molt petit per al delinqüent, víctimes estrangeres més interessades a continuar les vacances que a anar a judici, acció de menors, alguns d’ells inimputables, etc.

Per això, el comissari considera que “s’ha de continuar treballant amb l’àmbit judicial, la seguretat privada i les administracions”. Tampoc s’han d’oblidar les entitats veïnals, els comerciants i, en definitiva, els ciutadans.

Aquest Nadal aquesta filosofia s’ha tornat a posar en marxa al dispositiu especial de vigilància dels eixos comercials, que, com a novetat, incorpora patrulles conjuntes amb botiguers que donaran consells de seguretat als seus companys de sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana de Tarragona amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva