Societat

L'agència Travel Gallery es compromet a tornar els diners del viatge frustrat a Glasgow

CCOO anuncia que Alessandor Pitzianti, director de l'agència, va ser declarat insolvent fa dos messos

L'agència de viatges Travel Gallery, que dimecres passat va deixar a terra uns 400 aficionats del RCD Espanyol que havien de viatjar a Glasgow per veure la final de la UEFA, té la intenció de compensar econòmicament tots els afectats, segons ha anunciat l'assessor jurídic del club blanc-i-blau, Xavier Fontcubera. L'agència ha acceptat el compromís de retornar l'import del bitllet d'avió a tots els afectats en un termini màxim de vuit o deu dies.

"Travel Gallery -ha assenyalat Fontcubera- s'ha compromès a compensar a tots els afectats. S'ha arribat a un acord en aquest sentit i només ens falta la seva signatura", Aquest acord s'ha aconseguit després d'una reunió mantinguda avui entre representats de l'Espanyol, de la Federació Catalana de Penyes i de Travel Gallery. Així mateix, Travel Gallery té la intenció de demandar Air Broker, l'empresa que havia de contractar el vol.

Director insolvent
Tot i les bones intencions mostrades per Travel Gallery, una altra ombra plana sobre l'operació, ja que el sindicat CCOO ha informat avui que Alessandro Pitzianti, el director de l'agència de viatges va ser declarat insolvent després d'una recent resolució judicial.

El sindicat ha alertat a la Federació Catalana de Penyes de l'Espanyol i al propi club blanc-i-blau d'aquest fet, que va sortir a la llum després que Pitzianti fos demandat per l'acomiadament improcedent de dos dels seus treballadors.

Pitzianti va ser condemnat el passat 7 de març pel Jutjat social número 30 de Barcelona a pagar uns 15.000€ en concepte d'indemnització i salaris endarrerits als treballadors acomiadats, segons el sindicat.

No obstant això, en el procés d'execució de la sentència es va comprovar que el demandat i la seva empresa AP Turisme Tour Operator no tenien béns suficients per pagar aquesta quantitat de diners, per la qual cosa es va recórrer al Fons de Garantia Salarial, segons ha indicat avui CCOO.

Davant aquests fets queda en dubte la solvència de l'agència per fer front al pagament de l'import dels bitllets de prop de 400 persones, per un import molt superior als 15.000€ que Pitzianti no va poder pagar el més de març.

A més, l'acord entre l'agència i el club fa referència només a la devolució de l'import del bitllet, tot i que l'Agència Catalana de Consum ha defensat el dret dels afectats a reclamar el preu de l'entrada del partit així com la possibilitat de demanar compensacions per altres causes, com per exemple, la pèrdua d'un dia de vacances .

Alessandro Pitzianti va assegurar ahir que, malgrat ser víctima de la presumpta estafa d'Air Broker, assumiria "tota la responsabilitat", però no


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.