Societat

Marina Geli alerta que la 'invisibilitat' de la sida fa que augmentin els casos d'infeccions pel VIH

ZONA METROPOLITANA

La consellera de Salut, Marina Geli, ha alertat aquest dissabte al matí que els casos de noves infeccions pel VIH estan augmentant. Segons Geli, el fet que amb els tractaments retrovirals els afectats per la sida ja no morin i puguin viure en unes condicions pràcticament normals ha fet que les persones tinguin menys cura a l'hora de prendre precaucions en situacions de risc d'infecció, sobretot en la transmissió per via sexual.

'El punt feble és la invisibilitat, perquè la gent no té la percepció que pugui infectar-se', ha dit la consellera. Per la seva banda, el coordinador de l'Associació Projecte dels Noms-Hispanosida, Ferran Pujol, ha criticat les declaracions de la vicepresidenta de l'estat espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, quan va afirmar 'que els casos de sida baixen'. 'Això és cert, la gent no es posa malalta de sida, però el nombre d'infeccions s'ha doblat en els últims sis anys', ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.