Societat

Hereu i Saura demanen una reforma legislativa per acabar amb els reincidents de furts

CATALUNYA

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller d'Interior, Joan Saura, han explicat que el 2007 les faltes a Barcelona van augmentar un 3,67% respecte el 2006. Segons Hereu, es tracta de "furts" o robatoris protagonitzats sobretot per persones reincidents, en zones freqüentades per turistes.

En aquest sentit, tant l'alcalde com el conseller han demanat una reforma legislativa per "afrontar la reincidència" d'aquestes persones. Ho han explicat després de la reunió del Consell de Seguretat Urbana de Barcelona.

El 2007 es van detenir 21.230 persones a Barcelona. Un 67% van ser efectuades pels Mossos. L'altre 33% per la Guàrdia Urbana. Mossos, Guàrdia Urbana i Policia Nacional van fer 754 operacions conjuntes.

D'altra banda, Joan Saura també ha explicat que a partir del juny del 2009 s'incorporaran a tot el territori català un miler de nous Mossos d'Esquadra, i ha explicat que "una part important" d'aquests aniran a cobrir a la ciutat de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.