Societat

L'Ajuntament donarà explicacions del cas Vilaró per quarta vegada aquesta tarda

Societat

L'Ajuntament de Barcelona ha convocat els portaveus dels grups municipals de CiU, PP i ERC per tal de tornar a donar explicacions sobre el cas Vilaró en una reunió que se celebrarà aquesta tarda al consistori.

Aquesta serà la quarta vegada que l'Ajuntament explica què va passar la nit del 29 al 30 de juliol amb motiu de la celebració de l'Eurocopa.
Fins la tarda d'aquest dilluns l'Ajuntament ha informat en roda de premsa als mitjans en dues ocasions i una als grups municipal. D'altra banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha insistit aquest dilluns en la veracitat de les declaracions de Vilaró, a qui ha refermat la seva confiança.

El dimecres 9 de juliol, la regidora de seguretat, Assumpta Escarp, va anunciar als mitjans que l'impacte era fruit d'una pilota de goma, divendres 11 de juliol es va reunir per primera vegada amb els grups municipals i va reconèixer haver-los informat tard, i diumenge 13 de juliol a la tarda, va defensar davant els mitjans la veracitat de les informacions després de l'aparició d'altres que les posaven en dubte.
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha volgut refermar aquest dilluns la seva confiança amb el cap de la Guàrdia Urbana, així com ratificar les declaracions que va fer diumenge la regidora de seguretat, Assumpta Escarp, que va insistir en la veracitat de la informació donada per Xavier Vilaró i comunicada per l'Ajuntament sobre els fets. D'altra banda, ha explicat que l'estat de salut del cap de la Guàrdia va millorant. També ha dit que estan estudiant els mecanismes per defensar-se 'de les calúmnies que intenten distorsionar els fets que són clars'.

Evitar un conflicte entre els Mossos i la Guàrdia Urbana
Escarp ha admès que es va informar tard els grups municipals sobre el cas Vilaró per ''evitar un enfrontament institucional entre els Mossos i la Guàrdia Urbana, i per poder tenir el relat sencer de Vilaró''. D'aquesta manera, el consistori reconeix que no es va informar correctament sobre el cas. Escarp també ha dit en una entrevista a Rac1 que ''no hi ha punts foscos, hi ha interès en buscar-ne''.

El diari AVUI va publicar el dia 30 de juny una fotografia on algunes fonts apunten que la persona que apareix amb el telèfon mòbil és el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró. Apareix al costat d'un autobús amb els vidres trencats a la plaça Espanya, moments abans de la càrrega policial. Aquesta imatge provaria la presència de Vilaró a la plaça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt