Societat

L'Ajuntament de Barcelona justifica l'encariment de la T-10 per l'increment del preu del combustible

ZONA METROPOLITANA

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha justificat l'augment del preu del transport públic, que l'any vinent s'incrementarà un 4,35%, per l'increment del preu del combustible, l'IPC propi del transport públic que elabora la Generalitat i el manteniment del percentatge del preu que paga l'usuari.

Escarp ha explicat que l'usuari de servei paga un 44% del cos real i que la resta l'aporten les administracions, en el 75% l'estat espanyol i la Generalitat, i la resta entitats locals. La regidora considera que "la manera d'afavorir el servei públic és donar qualitat, donar servei i sobretot donar resposta. És veritat que hem d'anar adaptant les tarifes, i és veritat que el que també s'ha de fer és d'alguna manera anar cobrint la tarifació social amb les tarifes en general".

A més, ha dit que "la gran aposta pel transport públic" és allargar la xarxa de metro, millorar les freqüències, i adquirir més autobusos. "Aquest és el gran incentiu del transport públic, que tingui servei i sigui un servei de qualitat", ha reiterat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.