Societat

Barcelona té els bitllets de bus més cars de l'Estat

Transport

Els bitllets i les targetes mensuals d'autobús de Barcelona són els més cars de tot l'Estat, segons un estudi comparatiu de Consumidors en Acció (FACUA). D'altra banda, l'abonament de deu viatges (T-10), que costa 6,90 euros, és el segon més car després del de Múrcia.
El bitllet senzill costa a Barcelona 1,25 euros, mentre que el preu a Bilbao i València és d'1,15 euros, i a Logronyo, de 0,56. La targeta mensual de Barcelona també és la més cara: val 44,33 euros; la més barata és la de Salamanca, que costa 16,75.

Segons l'estudi de FACUA, que ha comparat les tarifes dels autobusos urbans de 30 ciutats de l'Estat, la diferència de preu varia fins a un 165%. A més, el treball també revela que més de la meitat de les ciutats van incrementar el preu dels bitllets fins a un 4,3%, per sobre de l'IPC estatal del 2006.

Totes les localitats analitzades menys dues tenen tarifes reduïdes per a jubilats i pensionistes, 23 en tenen per a joves i estudiants i 6 en tenen per a aturats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.