Societat

Cau una grua a Horta-Guinardó i malmet dues cases i nou vehicles

La grua estava sent utilitzada en les obres de construcció d'una nova residència geriàtrica

El braç d'una grua de la construcció situada entre els carrers Lepant i Encarnació de Barcelona es va desplomar ahir sobre nou vehicles i dos habitatges del Passatge de Sant Pere, en un dels quals hi havia sis persones quan es va produir el succés, que van quedar il·leses.

L'immoble més afectat és el situat al número 23-25 del citat carrer, al districte d'Horta-Guinardó, ja que la caiguda del braç de la grua ha provocat l'enfonsament de part del sostre, segons que han informat a Efe fonts municipals.

En el moment de l'accident, que s'ha registrat cap a les 15:00h, es trobaven en aquest habitatge sis membres d'una mateixa família, entre ells diversos menors, cap dels quals ha quedat ferit, malgrat que els enderrocs han caigut a pocs metres d'on estaven.

Els serveis socials de l'ajuntament s'han fet càrrec d'aquests inquilins, que han estat traslladats a un hotel, on previsiblement estaran uns dies, fins que es reparin els greus desperfectes que ha patit el seu habitatge i es garanteixi la seguretat dels veïns.

La caiguda de la ploma de la grua (la part de la qual penja la càrrega i el contrapès) ha fet malbé també el balcó d'un habitatge del costat i ha causat destrosses en nou vehicles que estaven estacionats a la via pública.

La grua estava sent utilitzada en les obres de construcció d'una nova residència geriàtrica d'iniciativa privada.

Els promotors de l'obra, segons les mateixes fonts, "complien la normativa" i disposaven de tots els permisos reglamentaris. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.