Societat

Álvarez rebutja la dimissió de Villarroel i al·lega que la Comissió funciona al marge de Foment

Sinistre aeri

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, no ha acceptat la dimissió de l'únic pilot vocal a la Comissió d'Investigació, Valentín Villarroel, i ha aclarit que les "accions, investigacions i conclusions" són independents del ministeri que dirigeix.

En una carta que Álvarez ha enviat a Villarroel després que aquest presentés la seva dimissió per les filtracions periodístiques de l'informe preliminar de l'accident, la ministra aclareix que el funcionament de la Comissió és "absolutament autònom i està en funció de les actuacions dels seus membres i no del ministeri de Foment", eludint així les responsabilitats que el seu departament hi pogués tenir.

Álvarez demana a Villarroel que "reconsideri la dimissió", que no pot acceptar fins que l'Associació Espanyola de Pilots Civils Comercials "no faci una proposta acceptable per substituir-lo en el càrrec".

Investigació de les filtracions de les imatges i l'informe
El jutge que investiga l'accident de Spanair a Barajas, Juan Javier Pérez, ha ordenat aquest divendres obrir un procediment per un delicte de revelació de secrets en relació amb la difusió del vídeo del sinistre que ahir van fer alguns mitjans de comunicació.

El jutge ha ordenat a la Guàrdia Civil que investigui la filtració de les imatges, en les quals es veu l'avió com s'eleva uns metres i després cau fins estavellar-se i incendiar-se, registrades per les càmeres d'AENA. A més, també ha ordenat esbrinar d'on van obtenir els mitjans l'esborrany de l'informe de la Comissió d'Investigació sobre les causes de l'accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.