Societat

Societat

Condemnen Dobrowolski a quatre anys i mig de presó per lesions a Mainat

L’Audiència de Barcelona considera que l’exdona del productor el va intentar assassinar amb insulina però es va penedir amb la trucada a emergències

L’Audiència de Barcelona ha condemnat l’exdona de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, a quatre anys i mig de presó per un delicte de lesions en considerar que si bé va intentar assassinar el productor televisiu i exmembre de la Trinca provocant-li una hipoglucèmia amb una injecció d’insulina al juny de 2020, es va acabar penedint i va trucar a emergències. La fiscalia demanava 16 anys de presó per Dobrowolski, que ja es troba en presó provisional per una altra causa. A la sentència, el tribunal manté que no la dona no es podrà apropar a menys de 1.000 metres de Mainat durant els propers vuit anys i mig. En canvi, l’absol del delicte de descobriment i revelació de secrets, ja que Mainat la va perdonar per haver entrat al seu correu electrònic sense permís.

A la sentència, el tribunal apunta que, tot i saber que Mainat té diabetis tipus 2, l’acusada amb coneixements sobre medicina, va escollir una forma “molt sofisticada per matar” la seva parella preparant una injecció d’insulina, combinada una d’acció ràpida i una altra d’acció retardada. L’administració d’aquestes injeccions podrien provocar-li una hipoglucèmia greu amb coma i la mort, o en el millor dels casos danys neuronals irreversibles. Ho va fer unes hores més tard de mantenir una forta discussió amb el productor, amb qui ja no convivia habitualment, i de conèixer que aquest presentaria la demanda de divorci. A la sentència, l’Audiència constata “l’ànim homicida” de l’acusada, que tenia intenció “directa” de matar Mainat, però alhora afegeix que un cop va comprovar que estava en situació d’hipoglucèmia greu, va trucar als serveis d’emergències i aquests van injectar ràpidament a Mainat medicaments que van revertir el coma, evitant la seva mort. “L’acusada va desistir voluntàriament de la seva acció homicida”, conclou. A la sentència, el tribunal també descarta cap patologia mental greu de Dobrowolski.

L’equip jurídic que representa a Mainat està estudiant la sentència i, per tant si presenten recurs. Tot i això, el productor televisiu s’ha mostrat “satisfet” i ha avançat que creu que no ho faran perquè la sentència “no deixa marge” i prova que el va intentar matar.

La fiscalia sostenia que Dobrowolski va intentar matar Mainat perquè estaven en un procés de divorci i ella pretenia heretar el seu patrimoni. Ella va accedir a l’ordinador de Mainat i va llegir correus electrònics sobre la separació que ell intercanviava amb els seus advocats. Dobrowolski i Mainat es van casar el desembre del 2011 i comparteixen dos fills fruit de la relació. A principis de gener del 2020, fruit de les “desavinences conjugals i el deteriorament progressiu de la relació matrimonial”, la dona va abandonar el domicili que compartia la família a Barcelona. Va seguir-hi anant i a vegades es quedava a dormir, sobretot els caps de setmana, per mantenir el contacte amb els fills. Quatre mesos més tard, a mitjans de maig del 2020, Mainat li va comunicar la voluntat de divorciar-se i l’inici del procés judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia