Societat

Donen sis setmanes a Boeing per donar informació tècnica de l'avió estavellat a Barajas

Sinistre aeri

Un jutge dels Estats Units ha donat a la companyia Boeing sis setmanes de termini, fins al proper 17 de novembre, perquè doni tota la informació tècnica disponible sobre l'avió accidentat a Barajas el passat 20 d'agost, segons fonts jurídiques.

El jutge Ronald Davis, del comptat de Cox, a Illinois, ha iniciat el procés per la demanda interposada per 18 famílies de passatgers que van morir en l'accident d'avió de Spanair a l'aeroport de Madrid-Barajas, on van morir 154 persones.

El bufet nord-americà vol investigar qui va ser el fabricant final dels alerons del darrere de l'aeronau, o flaps, que sembla que van ser els causants de l'accident, perquè no van funcionar correctament. En cas que el fabricant no sigui Boeing o una de les seves subsidiàries, ha dit l'advocat, la demanda podria estendre's a altres empreses.

La demanda ha estat interposada inicialment en contra de McDonnell Douglas i de la companyia Boeing, propietària de l'anterior i que té la seva seu a Chicago (EUA), per la sospita que va haver-hi fallades tècniques a l'avió sinistrat.

La tragèdia va ser el passat 20 d'agost quan un avió McDonnell Douglas MD82 de Spanair, que havia de viatjar cap a les illes Canàries amb 164 passatgers i 9 tripulants a bord, va impactar contra el terra al costat d'una de les pistes de l'aeroport de Barajas i es va incendiar.

El 4 de setembre, Ribbeck Law va anunciar a Gran Canària la presentació de la primera demanda en contra de Boeing.

Aquesta demanda també va ser interposada contra l'empresa matriu de l'avió, McDonnell Douglas, basada en "les fallades elèctriques i en els manuals" d'operacions i manteniment detectats en les anàlisis "dels 15 avions de la sèrie MD-80 que han patit accidents", va dir aleshores el fundador del bufet, Manuel von Ribbeck.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA