Societat

Funeral d'Estat per les víctimes de l'accident aeri de Barajas

Sinistre aeri

El cardenal arquebisbe de Madrid, Rouco Varela, presidirà el funeral d'Estat que es farà a les 20.00 hores d'avui a la catedral de l'Almudena pels 154 morts en l'accident aeri de Barajas del passat 20 d'agost.

El passat 20 d'agost, l'avió del vol JK-5022 de la companyia Spanair amb procedència de Madrid i destí Las Palmas de Gran Canària es va accidentar després que l'aparell iniciés l'enlairament i hi van morir 154 persones. En aquests moments, 11 de les persones ferides continuen ingressades en diferents hospitals madrilenys quan les causes de l'accident encara estan per determinar.

Spanair ha ofert als familiars de les víctimes la possibilitat de traslladar-se des de Gran Canària a Madrid per assistir als funerals. Hi viatjaran tres persones per víctima. D'aquesta manera, la companyia també ha donat l'opció a les famílies de quedar-se a la ciutat durant els dies posteriors al funeral, ja que hi ha casos en què els familiars han d'esperar per sol·licitar el certificat de defunció dels seus familiars morts.

Per altra banda, el proper 17 de setembre es farà un funeral a la catedral de Las Palmas de Gran Canària on es tornarà a retre homenatge a les víctimes de l'accident.

Estava previst que el funeral oficial per les víctimes de l'accident de Barajas se celebrés el dia 1 de setembre. Però es va haver d'ajornar a conseqüència del complicat procés d'identificació dels cossos i perquè el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, tenia organitzada per aquell dia una reunió amb els caps d'Estat i de govern dels països de la Unió Europea (UE) per tractar la situació de Geòrgia.

S'espera que els reis presideixin la celebració religiosa, que també hi assistiran per part del govern central el president, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i en representació del PP hi aniran el líder del partit, Mariano Rajoy, i la secretària general, María Dolores de Cospedal.

En nom de la Comunitat de Madrid hi seran la presidenta regional, Esperanza Aguirre, i el conseller de Cultura i Turisme, Santiago Fisas. Per part de la comunitat canària hi assistirà el seu president, Paulino Rivero, mentre que en representació de l'administració local hi anirà l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón.

Per part de Spanair s'espera la presència del president de la companyia, Lars Lindgren; el director general, Marcus Hedblom; el subdirector de Spanair, Javier Mendoza, i el director de recursos humans, Héctor Sandoval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.