Societat

Petició de 19 anys de presó per al padrastre i la mare de l'Alba

Tribunals

El padrastre i la mare de l'Alba, la nena maltractada de Montcada i Reixac víctima d'una brutal pallissa, s'enfronten a una petició de 19 anys de presó per a cadascun per intent d'assassinat, un delicte continuat contra la integritat moral i un altre de violència domèstica habitual.

Tot i que la jutge instructora va processar la parella per intent d'homicidi, la fiscalia eleva a intent d'assassinat l'agressió que l'Alba va patir el 4 de març del 2006, ja que, segons l'escrit de conclusions provisionals, la menor no va tenir cap possibilitat de defensar-se de la pallissa que li va propinar el padrastre.

Encara que Ana María C. no va presenciar l'agressió, la fiscalia considera que va accedir a deixar sola l'Alba amb Francisco Javier P. "coneixent i acceptant" les elevades possibilitats que la seva filla fos atacada. Per això, li imputa els mateixos delictes que al padrastre.

Aquella nit, l'acusat va demanar a Ana María C. que el deixés a soles amb la nena amb l'excusa de posar-li la jaqueta per sortir cap a la festa major d'un municipi veí. Una explicació que, segons destaca el fiscal, "no tenia cap lògica". Mentre Ana María C. esperava al carrer amb una filla del processat fruit d'una relació anterior, Francisco Javier P. va agredir l'Alba "de manera brutal".

El fiscal sosté que l'acusat va clavar bufetades i cops de puny a la nena i la va tirar contra el terra i la paret "amb gran violència". La brutal agressió li va causar un traumatisme cranioencefàlic que la va deixar en coma i una parada cardiorespiratòria, que va requerir una operació d'urgència. Actualment, l'Alba pateix seqüeles greus i nombroses fruit de la pallissa.

La fiscalia també considera la parella culpable d'un delicte continuat contra la integritat moral i un altre de violència domèstica habitual, ja que els dos processats de mutu acord o Francisco Javier P. amb el coneixement i acceptació d'Ana María C. van maltractar diverses vegades la petita abans de la pallissa brutal. Entre d'altres, es destaca que la nena presentava símptomes de desnutrició per "la falta de les atencions i l'assistència mínimes imprescindibles".

En almenys dues ocasions, el fiscal considera provat que el padrastre va lligar l'Alba en una cadira per obligar-la a empassar-se els seus vòmits, li va tapar la boca amb esparadrap i li va introduir aigua amb una xeringa.

El fiscal també sol·licita que es prohibeixi als acusats comunicar-se amb la nena durant deu anys i que es retiri la pàtria potestat a Ana María C.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera