Societat

La Fiscalia demana 19 anys de presó per a la mare de l'Alba i el seu company

Tribunals

El fiscal demana 19 anys de presó per a la mare de l'Alba, la nena maltractada a Montcada i Reixac, i el seu company sentimental, per intent d'assassinat, violència domèstica habitual i delicte continuat contra la integritat física, en el judici que s'iniciarà el dia 11 que ve.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal també demana que Ana María C. i Francisco Javier P. paguin una indemnització de milió i mig d'euros per les seqüeles causades a la menor.

Malgrat que el jutge instructor va processar la parella per intent d'homicidi, la fiscalia qualifica l'agressió soferta per l'Alba d'intent d'assassinat, en considerar que quan va ser apallissada, presumptament pel seu padrastre, la menor no tenia cap possibilitat de defensar-se.

El cas de l'Alba va posar en evidència la descoordinació de les administracions en la protecció dels menors i va provocar la firma d'un protocol d'actuació entre diferents institucions per millorar l'atenció a la infància.

La menor, amb només cinc anys, va rebre una pallissa el març del 2006 presumptament de mans de Francisco Javier P., el company sentimental de la seva mare, i va quedar en coma a conseqüència del maltractament, la qual cosa li ha provocat incapacitat absoluta.

Diverses vegades
Segons manté l'escrit de la Fiscalia, els dos processats de mutu acord, o Francisco Javier P. amb el coneixement i acceptació de la seva companya, van maltractar diverses vegades la nena en el seu domicili familiar ja abans de la pallissa que la va deixar en coma.

De fet, en l'examen que se li va practicar quan va ingressar a l'hospital a conseqüència de l'últim episodi de maltractament es va comprovar que presentava símptomes de desnutrició per "la falta de les atencions i assistència mínims imprescindibles que haurien d'haver-li prestat els processats", manté el ministeri públic.

En almenys dues ocasions, l'acusat va lligar en una cadira del menjador la nena per obligar-la a empassar els seus propis vòmits i, a més, li va tapar la boca amb un precinte pel qual li va introduir aigua mitjançant una xeringa, tot això en presència de la seva mare, que no va fer res per defensar-la d'aquestes "vexacions", prossegueix l'escrit.

La nit en que va ocórrer l'última de les pallisses, el processat i la seva nòvia tenien previst anar amb la nena a la festa major de Santa Perpètua de Mogoda, però Francisco Javier P. va demanar a la mare de l'Alba que abans de sortir la deixés a soles amb ella, a la qual cosa aquesta va accedir "coneixent i acceptant" les elevades possibilitats que la seva filla fos agredida.

Sense possibilitat de defensa
El fiscal sosté que el processat va agredir la menor "de forma brutal", a bufetades i cops de puny i llançant-la contra el terra i la paret, sense donar-li cap possibilitat de defensar-se donada "la primesa extrema de la menor i l'absència de qualsevol persona al pis que pogués acudir en el seu auxili".

La brutal agressió li va provocar un traumatisme cranioencefàlic que li va causar el coma i una parada cardiorespiratòria, la qual cosa va requerir que fos intervinguda d'urgència.

A conseqüència d'aquest maltractament, l'Alba arrossega nombroses seqüeles, com necessitat de respiració assistida, paràlisi de les cordes i tetraparèsia, per la qual cosa precisa ajuda per a totes les activitats de la seva vida diària, es desplaça en cadira de rodes i no ha recuperat la capacitat de parlar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.