Societat

La filla del padrastre de l'Alba lligava les nines i els donava aigua amb una xeringa "com havia vist fer"

Tribunals

Montserrat Alba, exdona de Francisco Javier, ha declarat que la filla que tenen en comú, M., lligava les nines a la cadira, les emmordassava amb cinta adhesiva i els donava aigua amb una xeringa. La nena també les posava de cara a la paret i els clavava cops al cul. Quan la mare li va preguntar per què ho feia, la menor va dir que és el que veia fer al seu pare. M. va explicar a la policia aquests suposats maltractaments "de forma espontània" un dia que va acompanyar la seva mare a la comissaria perquè havia estat acusada pel seu exmarit, Francisco Javier, d'haver comès un robatori a casa seva.

Segons Montserrat Alba, M, va comentar a una policia que el processat precintava la boca de l'Alba, la lligava, la deixava despullada al balcó i li donava aigua amb una xeringa. La mare li va preguntar a la nena per què no ho havia dit abans i la menor li va explicar que per "por" ja que el pare li havia dit que faria mal a l'exdona. La testimoni ha explicat que M. "plorava" quan tornava de passar els caps de setmana amb el seu pare, on també coincidia amb l'Alba i la seva mare.

Montserrat M. assegura que el processat era "agressiu" amb ella quan estaven junts, tot i que ha relatat que a la filla només "la sacsejava" per portar-la a l'habitació o li donava algun cop de tant en tant. La testimoni també ha dit que un dia va veure l'Alba amb el braç enguixat i M. li va dir que havia caigut del llit, tal com li havia dit el seu pare.

La testimoni ha tingut dos judicis contra el processat, per suposats maltractaments i lesions.

La declaració dels metges
En el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona també han declarat diversos metges i personal sanitari que han explicat que els processats els van dir que l'Alba havia caigut del llit. El metge que va atendre la nena a l'ambulatori de Montcada ha declarat que va preguntar en diverses vegades als pares com s'havia produït la lesió al cap, ja que era "molt greu" i no compatible amb una caiguda del llit.

Els sanitaris també han dit que la nena tenia blaus a les cames, tot i que de diversa intensitat. El personal de l'Hospital Vall d'Hebron també van activar el protocol perquè creien que era un cas de maltractaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.